درست کردن برنج قالبی زعفرانی برای تزیین سفره در مهمانیها و حتی رستورانها بهعنوان یک شیوه جذاب در نمایش هنر آشپزی خواهد بود. اگر شما از طریق گوگل نحوه درست کرد برنج قالبی را جستجو کردهاید برای آشنایی با این روش و طرز تهیه آن با ماه همراه باشید تا به شما روش درست قالب زدن برنج پخته را یاد دهیم.
مواد لازم برای تهیه برنج قالبی
- به تعداد نفرات یک پیمانه برنج سفید.
- زعفران دم کشیده شده به مقدار لازم.
- نمک به مقدار لازم.
- یک قالب ژله مناسب که درون قابلمه شما جا شود.
شاید جالب باشد که شما حتی میتوانید برنج پختهشده خود را به هر قالب و شکل دلخواهی درآورید. درست کردن برنج قالبی کار بسیار ساده است و ممکن است حدود 45 دقیقه بیشتر زمان نبرد؛ و یا اگر برنج خود از قبل درون قابلمه دم کشیدهاید شاید کمتر از 5 دقیقه وقت شما برای شکلدهی به برنج نگیرد. در ادامه روش تهیه برنج قالبی و مجلسی را به شما یاد میدهیم.
طرز تهیه برنج قالبی شیک و مجلسی
قبل از هر چیز بهتر بگویم شما میتوانید از هر نوع قالبی برای برنج خود استفاده کنید. معمولاً از قالبهای قلبی و یا قالب گل استفاده میکنند اما شما میتوانید از هر نوع طرحی استفاده کنید. هنگام استفاده از قالب نیز بایستی حتماً دقت کنید از قالب پلاستیکی و یا فلزی استفاده نمایید.
برای درست کردن برنج قالبی شما میتوانید از دو روش استفاده کنید یکی اینکه ابتدا برنج را بهصورت کته و یا آبکش درست کنید پسازاینکه برنج دم شد آن را درون قالب بریزیم و روش دوم نیز اینکه ابتدا قالب را درون قابلمه گذاشته و تا نصف اندازه قالب درون قابلمه را آب کرده و سپس برنج کاملاً یکسان درون قالب ریخته و آن را صاف و یکدست میکنیم حال میگذاریم تا برنج دم بکشد. ما در اینجا روش برنج کته را به شما خواهیم گفت زیرا برای شکلگیری برنج درون قالب بسیار مناسب است.
بیشتر بدانید: شما میتوانید در این بخش با خرید قالب ژله پلاستیکی در طرحهای مختلف قالب موردنظر خود را برای این منظور تهیه نمایید.
- ابتدا بگذارید برنج شما کامل دم بکشد پسازاینکه مدتزمانی برای دم کشیدن برنج صرف شد آن را کته نمایید.
- حال قالب برنج را با یک روغن مایع به مقدار بسیار کمچرب نماییم.
- شما میتوانید برای زیبا شدن برنج قالبی آن را دورنگ کنید یعنی از برخی مواد ازجمله کشش، زرشک ویا زعفران استفاده کنید و لایهلایه برنج بریزید.
- دقت کنید بایستی حتماً زعفران را قبل از ریختن داخل قالب دمکنید. شما میتوانید حتی در ته ظرف قالب کشمش و یا زرشک ریخته ولی بهتر است برای جذابیت بیشتر درروی برنج این کار را انجام دهیم.
- با یک قاشق بزرگ سر برنج را درون قالب صاف و یکدست نمایید بهگونهای که از کنار قالب بیرون نزند.
- هر لایه برنج که میریزیم حتماً آن را با ته قاشق صاف و یکدست کنید و بهگونهای فشرده شود که مجدداً برنج سرریز نشود.
در انتها بایستی برنج قالبی را در یک دیس و یا ظرف مناسب برگردانیم. در هنگام برگشتن برنج بهتر است از یک سینی فلزی استفاده شود تا هنگام ریختن روی سینی برنج نچسبد و حالت خود را از دست دهد. شما میتوانید سینی را روی قالب برعکس قرار داده و سپس برگردانید این بهترین روش در حفظ برنج قالبی است.
نکات مهم برای درست کردن برنج قالبی در قالب ژله
- حتماً برنجی که درون قالب میریزیم بایستی گرم باشد زیرا برنج خنک و سرد خوب طرح قالب را نمیگیرد.
- از برنج ایرانی استفاده کنید زیرا برنجهای ایرانی بهتر کته میشود اما برنج خارجی مثلاً برنج هندی و پاکستانی ممکن است چسبندگی کمتری داشته باشند.
- قالب برنج را حتماً چرب کنید.
- در هنگام ریختن هر لایه برنج داخل قالب حتماً آن را با قاشق صاف کنیم و سپس لایه بعدی را بریزیم.